Budapest Csillagai Nemzetközi Fesztivál

halloween kangoo

A 2018-as évben a csütörtöki Erzsébetligeti csoporttal vettünk részt a Budapest Csillagai Nemzetközi Fesztiválon. A nemzetközi rendezvény amatőr gyerekeknek nyújt bemutatkozási, versengési lehetőséget.

A versenyt  hat műfajban hirdették meg (ének, tánc, színjátszás, hangszeres műfaj, képzőművészeti – iparművészeti és kézműves alkotások, egyéb), mi az egyéb kategóriába neveztünk. Kategóriánk értékelési kritériumai az alábbiak voltak: 

– cirkuszi felkészültség és előadói képesség/mesterség szintje
– az előadók technikai képességei
– művészi jelleg, színszerűség (mozgásművészet, jelmez, előadói kultúra)
– a repertoár kiválasztásának művészi megközelítése
– a produkció nehézsége
– a produkció művészi kivitelezése, kellékek

A felkészülés gerincét a csütörtöki edzések adták, ekkor találtuk ki a koreográfiát, a színpadi látképet. Akik részt vettek a keddi edzéseken, illetve az őszi napközis táborban Ők ott is ismételtek, gyakoroltak. Nagy örömömre a táborba többen szorgalomból betekintettek egy-egy edzésre a jobb eredmény érdekében.

A háttérmunka, a sminkek a szülők munkáját dicséri, amit ezúton is nagyon köszönök!

A verseny második napján került sor a gálára. Tavaly a kangoo cipő újdonság volt, így a gálán is előadtuk a produkciót, idén ez a varázs elmúlt. A végeredményben, az értékelésben azonban előrébb léptünk, hiszen tavaly bronz, idén pedig ezüst minősítést kapott a csoport. Jövőre cél az arany! 😉

Az eredményben benne van az a tapasztalt, amit a tavalyi évben szereztünk, tudtam miről van szó, ismertem a járást. A gyerekek pedig kiválóan rákoncentráltak a versenyre. Egy apuka szavaival élve “most csinálták a legjobban egyszerre”. Beszéljen önmagáért a produkció:

Az Erzsébetligetiek a verseny utáni két edzésen játszottak és új dolgokat tanultak, majd megkezdődik a felkészülés a karácsonyi gálára, ahol minden hozzám járó gyerek és tini kangoos bemutathatja tudását.