fbpx

Ez lesz az első edzésem! Mit hozzak magammal?

Ez lesz az első edzésem! Mit hozzak magammal?

Elhatároztad, hogy kipróbálod a Kangoot, a helyszínt és az időpontot is kiválasztottad. Mi kerüljön induláskor a sporttáskába?

Hosszú szárú nedvszívó zokni

forrás: https://www.egyenesen-a-gyartotol.hu/noi-zoknik/9995737-noi-zsenilia-zokni-szett-tipus-6.html

Zsenília zokni

Azért ezt írom elsőként, mert a legfontosabb s gyakran elfelejtett “kellék” amire szükség lesz. Egyrészt higiéniai okai vannak, amiért szükséges hogy legyen rajtunk zokni, ami kilóg a bélésből. Másrészt a cipő háza zokni hiányában sebet okoz a lábszáron. Sajnos tapasztaltból tudom, ha ott lesz egy seb, akkor bizony nagyon lassan gyógyul be. Nekem a “zsenília” anyagú zoknik váltak be, ami jó hír, hogy télen újra kapható lesz.

Szénsavmentes víz, üdítő

A víz jótékony hatásairól, a napi minimális folyadék bevitelről rengetegen írtak már. A kangoo egy intenzív sportfoglalkozás, ahol terhelés éri a testünket. Ezért 30 perc után megállunk, hogy pótoljuk a folyadékveszteséget. Javaslom a szénsavmentes ásványvizet vagy az izotóniás italokat. Utóbbinak érdemes a cukor tartalmát csekkolni. Jómagam ha unom a víz ízét Calciumot, Magnéziumot, L-carnitint vagy citromot teszek bele.

Törölköző

Az óra végi nyújtás általában a talajon zajlik, felnőtt és tini óráimon azt erősítés is megelőzi. Bár minden helyszínen maximális figyelmet fordítanak az üzemeletetők a tisztaságra, jobban esik a saját törölköződre tenned a fejed hanyatt fekvésben. Ezen felül az izzadság letörlésére is alkalmas, ami jól esik például az arc tájékán.

Sportnadrág és felső

A cikk első verziójában ezeket kihagytam, majd rájöttem, láttam már farmerban résztvevőt csoportos órán és néhány tippel is szolgálhatok. A jó nadrág kangoon nem csúszik le ugrálás közben, s szabad mozgást enged a térdeknek (értsd úgy, az anyag nem szolgáltat extra ellenállást) hogy olyan magasra emeld futás közben, amennyire csak tudod. A kényelmes felső pedig nem csúszik fel folyamatosan, s szabad mozgást enged a kezeidnek, a gyönyörű karmunkáért.

Sportmelltartó

Fontossági sorrendben második helyre került volna, de nem mindenkinek szükséges, ezért írtam utoljára. Férfi sportolóim nyilván egyáltalán nem, kislányok pedig alkattól függően hordanak sportmelltartót. Női vendégeim esetében javaslom a kifejezetten sportolásra kifejlesztett, erősebb (pl. vastag pántú) modelleket. Manapság már elérhető áron kapható, a futáshoz javasolt sportmelltartó. E nélkül látványos és kényelmetlen tud lenni egy edzés.

Most, hogy már tudod mit hozzál magaddal, avagy mire lesz az ifjúságnak szüksége, semmi sem tarthat vissza, hogy a korosztályodnak megfelelő edzésen találkozzunk! 😉