fbpx

Gyerek kangoo … az én gyerekemnek tetszene?

Gyerek kangoo … az én gyerekemnek tetszene?

Vidám, játékos, lendületes … persze oké, de az én gyerekemnek ez tetszene? Néhány tény a gyerek kangoo óráról, ami segíthet eldönteni, érdemes-e kipróbálni.

Hangos music

A cipőknek van egy alapzaja, a gyerekek sem némán ugrálnak. Az edzésnek tehát van egy alapvető hangereje, amit én mint edző túl kell kiabáljak. Nem idegesen, liluló fejjel, de hallaniuk kell mit mondok. Ha koreográfia vagy zenés játék van, akkor értelemszerűen a zene ezt az alapzajt elnyomja, azaz még hangosabb. Tehát ha egy gyerek fél a hangos zenétől, zavarja, nem bírja azt, akkor az edzés sem fog Neki tetszeni. Ellenben, aki szereti a mai, ütemes számokat, élvezni fogja, hogy arra sportolhat.

Elszakadás a szülőtől

Edzéseimen a szülők nincsenek bent. Így ha egy gyerek nem áll még készen az elszakadásra, akkor érdemes várnia, addig pedig olyan foglalkozást keresnie, ahol a szülői jelenlét megoldott, pl. úszás.

Mi az oka, hogy nem ülnek bent a szülők a gyerekek edzésein (kivéve a bemutató órákat)?

  • A gyerek figyelme megoszlik, nézi, ahogy anya nézi, tehát csökken a koncentrációja. Ez balesetveszélyes, hiszen nem csak magára figyel, plusz a feladatot sem biztos hogy megérti.
  • A szülő jelenlétében az én utasításaim másodrangúak, így nehezebben alakítható ki az egészséges edző – sportoló kapcsolat.
  • Társait is zavarhatja, hogy idegenek nézik kikapcsolódás közben, a kangoo edzésekhez ráadásul nem csak évi 1-2 alkalommal lehet csatlakozni.
  • A foglalkozások helyszínei, azok alapterülete, a labdahasználat sem nézőbarát.
  • A kangoo cipő kiváló egyensúlyfejlesztő eszköz, de csak akkor ha valóban megpróbál benne a gyermek egyedül egyensúlyozni. Ezért állunk fel a talajról a falat fogva és néhány kör séta után elengedjük a kezét, hogy próbálja, ízlelje, reagáljon a teste.

Önállóság

Az első néhány edzéstől eltekintve a gyerekek egyedül veszik fel és le a cipőt. Akinek ez gondot okoz, érdemes várnia, amíg fejlődik a téren. Azonban várom szeretettel azokat, akikben megvan a szándék. Hiszen én és a társai ott leszünk és segítünk, de nem mint El Bundy a cipőboltban.

Versengés 

Az edzésen fogunk fogócskázni, kidobóst vagy sorjátékot játszani. Minden játéknak lesznek vesztesei és nyertesei, ahogy az élet más területein is. A nyertesek természetesen dicséretben, olykor kiváltságban (pl. Ő lesz a következő játék csapatkapitánya) részesülnek. Ha egy gyermek nem szeret és nem akar versengeni, rendszeresen nem vesz részt benne, félreáll, ellógja, nem javaslom számára gyerek kangoo edzéseimet. Ennek oka, hogy az edzések negyede-fele ilyen feladatokból áll. Így fizikailag megterhelőbb azoknak az edzés, akiket ez szórakoztat és motivál.

Koreográfia

A versengés kapcsán leírtak igazak a koreográfia tanulásra is. Nem azt várom el, hogy rögtön és kiválóan menjen Neki, de csinálja. Ha nem csinálja, nem akarja, olyan mint a 60 perces edzés helyett 30-45 percre jött volna. Szerintem a koreográfia indokolja, hogy több kislány van az edzéseimen. Hiszen ez jellemzően jobban foglalkoztatja Őket, gondoljunk csak a manapság oly népszerű TikTok alkalmazásra.

Társaság 

Vannak páros és  csoportos feladatok. Feladattípustól függően testalkat, előképzettség vagy barátság alapján vannak beosztva a fiatalok. Az edzésre bátran érkezzenek és távozzanak egyedül, de az edzés bizonyos szakaszain együtt kell működni a többiekkel. Nem javaslom a gyerek kangoot, ha valaki magába fordulva kizárólag egyéni feladatokat végrehajtva sportolna. Javaslom, ha nyitott új barátságokat kötni, fejlődni és tanulni kortársaitól, együttműködni velük.

Remélem az írás segített néhány szempont megismerésében. Természetesen a puding próbája az evés. Pontosan ezért első alkalommal ingyenes biztosítom a cipőt, a próbaedzés semmilyen további kötelezettséggel nem jár.

Jelenleg az alábbi csoportokban vannak szabad helyek:

Erzsébetligeti Színház: 

  • Gyerek kangoo kedd – csütörtök 17.00
  • Tini kangoo kedd 18.00

Wekerlei Kultúrház: 

  • Gyerek kangoo péntek 17.30

Regisztrálnál? Itt megteheted.