fbpx
kangoo kids duó
Gyerek és tini kangoo edzésekről,  Játék kangoo cipőben

Játék kangoo cipőben – IV. rész: Koreográfiához kapcsolódó játékok

Gyerek és tini edzéseimen ha elkészült a koreográfia, azt bizony még jó néhányszor elugráljuk. A sportértéken felül a szép kivitelezésért, aminek része például az ütemtartás és az igényes karmunka (a tiniket ezúton is puszilom 😘). A sorozat negyedik részeként bemutatok néhány játékot és feladatot, ami változatosabbá, olykor nehezebbé teszi a gyakorlást.

Véleményezés

A véleményezők sokszor erősítő feladat közben nézik meg társaikat

Tetszőleges párt választanak a sportolók, így két csoportot kapunk. A pár egyik tagja két kört ugrál le csoportjával együtt a koreográfiából. Társa megfigyeli, majd tanácsokkal látja el. Ezt követően szerepet cserélnek.
Azért szeretem ezt a játékot, mert megtanulnak visszajelzést adni és visszajelzést kapni a fiatalok, sok esetben a közös nyelvezetnek köszönhetően értékes tanácsokkal látják el egymást, olykor pedig a szép munkának is közösen örülnek.

Elfordulás a térben

A feladat nehézsége miatt inkább tini edzéseimen jellemző, ha van hozzá elég hely. A koreográfiát általában a tükör felé fordulva tanuljuk és gyakoroljuk. Ahol nincsen tükör, ott is ugyanarra nézünk minden edzésen a szétszórt alakzatnál. Ebben a feladatban más irányba (a másik fal felé nézve) áll a szétszórt alakzat.
Erőteljesen segíti a memorizálást, hiszen nem balra lesz pl. a lift, hanem jobbra, továbbá másik sportolókból áll az első sor, így nem lehet a megszokott egyénről másolni.

Korosztályos verseny

A sportolókat életkor alapján csoportokba soroljuk, úgyhogy az egyes csoportokban nagyságrendileg ugyanannyian legyenek. Amíg az egyik korosztály bemutatja a koreográfiát, a többiek nézik Őket majd azon társuk mellé állnak, akit a legügyesebbnek véltek. Így minden csoportból lesz egy győztes.
A feladat segíti az önértékelést, a fejlődés felmérését, alkalmas a következő játék előkészítésére, pl. csapatkapitány kijelölésére. Persze olykor szubjektív elemek is megjelennek, amit viccesen próbálok visszafojtani.

Bandaháború

Koreográfia párbaj csütörtökön az Erzsébetligeti Színházban. Kedden 17.00-tól újra találkozunk. Érdekel a gyerek kangoo? Tudj meg többet: www.petrakangoo.hu

Közzétette: Petra Kangoo – 2018. szeptember 17., hétfő

Két csoport egymással szemben ugrálja a koreográfiát. Az egyes sportolók kiállnak ha elrontják a lépéssort, így az a csapat nyer ahol nem fogynak el, vagy bizonyos idő eltelte után többen maradnak. A verseny az “elfordulás a térben” játék minden előnyét magában foglalja, miközben erősíti a csapatszellemet és őszinteségre tanít, hiszen alapvetően becsület alapon állnak ki rontáskor.

A feladatok mindegyikének célja a tanulás, memorizálás segítése. Az a gyerek, aki sok, többféle mozgássort megtanult, a jövőben más mozgásmintákat is könnyebben sajátít el, sőt a tanulásban is előnyre tesz szert. Számomra a legnagyobb öröm, amikor mesélik, hogy otthon gyakorolnak, sőt koreográfiákat találnak ki a fiatalok.

Csatlakoznál?
A Wekerlei Kulturház pénteki gyerek, az Erzsébetligeti Színház kedd – csütörtöki gyerek és keddi tini edzésén vannak még szabad cipellők. Regisztráció szükséges e-mailben vagy a weboldalon keresztül.