fbpx
Tanács kangoo edzéshez

Kangoo cipő vélemények

Vélemények a kangoo cipőről: ha nem jártál még kangoo jumps órán, nem ugráltál még kangoo cipőben, kíváncsi lehetsz arra:

  • mások mit mondtak első ránézésre?
  • milyen méretű cipőt válasszál?
  • számít-e a kangoo cipő színe?
  • néhány tanács az első viselés előtt
  • hogyan tartsd karban kangoo cipődet?

Kangoo cipő vélemények – ezt mondjátok első ránézésre

A többség a cipő felső része alapján a korcsolyához (legyen az jég- vagy görkorcsolya) és a sícipőhöz hasonlítja. A felső rész, egy kivehető (mosható) béléssel ellátott műanyag rész. Mérettől függően 2 vagy 3 csattal. Ami biztos, hogy bár külsőleg hasonlít más sportágak cipőire, első alkalommal érdemes az edzővel együtt felvenni és meghúzni a cipőt, felállni benne. Korcsolya ügyben nem vagyok túl penge, a síelésről azonban biztosan állítom, hogy szorosabb csatolást igényel mint a kangoo cipő!

View this post on Instagram

#kangoo #télenis

A post shared by Petra Sövegjártó (@petra.kangoo) on

Kangoo cipő vs. Sícipő

Milyen méretű kangoo cipőt válasszál?

A méretezésről már bővebben írtam a kangoo cipő használatban cikkben. Ahogy fent is említettem létezik kettő és három csatos. Megoszlanak a vélemények, hogy melyik fogja jobban, a lábat, Nekem mint 36-os lábúnak, akinek egyértelműen kettő csatos cipő kell, sosem volt hiányérzetem a csatt miatt. 38-as lábbal jellemző hogy S és M cipő is kényelmes lehet. Az én megfigyelésem, hogy ahogy egyesek finnyásabbak az ételre, mások meg megeszik a menza kaját úgy, ahogy eléjük tették itt is vannak kényesebb és kevésbé kényes egyének. Kísérletezzed ki Neked melyik cipő a kényelmesebb! Lehet keskenyebb, szélesebb a lábfejed. Amíg nincsen saját cipőd, azt javaslom a bérelt cipő sorszámát is jegyezzed meg, s ha teheted válaszd ugyanazt amelyik korábban kényelmes volt!

Mi a véleményem, számít-e a kangoo cipő színe?

kangoo cipő vélemények
Kangoo cipő vélemények

Ahogy egy pulóver esetében is ízlés kérdése, kinek melyik tetszik jobban, itt is a különböző színek lehetőséget adnak egyéniségünk kifejezésére. Az én tapasztalatom, hogy a fehér kangoo cipők gyönyörűek, azonban a bélésen előbb meglátszik a használat. A fehér talpak valamivel puhábbak, a sötét színűek időtállóbbak, ahogy a rózsaszín spring is szebb a szemnek, míg a sárga verziók strapabíróbbak.

Néhány tanács az első kangoo cipő viselés előtt

kangoo cipő méretek
Kangoo cipő méretek

Érdemes előre tájékozódni mekkora cipő lesz várhatóan a méreted, súlyban igényled-e az erősebb talpat vagy rugót. Az edző a rendelkezésre álló méretekből a legoptimálisabbat fogja számodra kínálni, hiszen létezik erősebb spring, kemény és félkemény talp verzió. A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek, főleg a “váltó adatoknál”. 38-as lábbal egyénenként eltérő hogy S vagy M a kényelmesebb, ahogy 41-es lábbal is indokolt lehet már egy L méret választása.

Ezért első alkalommal mindenképpen érkezzél időben s ne lepődj meg, ha edződ érdeklődik a súlyod felől. Még nem próbáltad a kangoot? Ezt el kell olvasnod!

Véleményem szerint így tartsad karban a kangoo cipődet!

Bizony kangoo jumps cipőd is ápolásra, “kedves” tartásra szorul, amit hosszabb élettartammal hálál meg. Ha levetted igazítsad meg a bélést! Hiszen ha ezt nem teszed, gyűrött állapotban szárad meg s nem lesz már ugyanolyan. Csatold vissza, így a pánt nem tud leszakadni, és a csatt sem fog “lebegni” és károsodni.

Javaslom cipőspray használatát, de dönthetsz a bélés mosógében való mosása mellett is. A csatot érdemes időként (főleg ha nehezen záródik) zárolajjal, WD 40-el befújni.

A spring rendszeres cserére szorul, aminek kopását ha nem is írod az edzések számát, edződ ránézésre megállapít. A talpak kopása sajnos szabad szemmel nehezebben látható, így gyakori hogy törésig használjuk Őket.

Elhatároztad hogy kipróbálod a kangoo jumpsot? Az első edzésed előtt olvasd el, mi fog történni!

Petra Kangoo logó 2020
Petra Kangoo logó 2020