fbpx
kangoo edzés Budapest
Tanács kangoo edzéshez

Kangoo edzés Budapesten

A kangoo edzés Budapesten és környékén is egy sport mellyel fogyhatsz és izmosodhatsz is egyszerre.
Egy speciális cipővel végrehajtott gyakorlatsorról, edzésről van szó. Hat éves kor alatt nem ajánlott belevágni ebbe a sportba.

A kangoo egy kifejezetten vidám, energizáló sport, így javítja a fiatalok általános közérzetét.

Mit csinálhatsz egy kangoo jumps edzés alatt? A következő fejezetben bemutatom.

Milyen a kangoo edzés Budapesten?

A mozgásfajta alapja egy speciális cipő, amely első ránézésre leginkább egy görkorcsolyához hasonlít.A kerekek helyén erős, rugós pántok feszülnek ezeken rugózva közlekedhetsz.

Futhatsz, ugrálhatsz, játékokat játszhatsz vagy  aerobikozhatsz. Mozgás közben erősödnek a lábaid és a felsőtested anélkül, hogy nagyobb terhelésnek tennéd ki az ízületeidet.

A cipőt ugyanis eredetileg futóknak fejlesztették ki azért, hogy csökkentsék a test terhelését és ezzel elkerüljék a lehetséges térd-, boka- és gerincsérüléseket.


Milyen cipő kell ehhez a sporthoz? És hol lehet beszerezni A következő fejezet erről fog szólni.

Kangoo edzés és a speciális cipő viselése Budapesten

A kangoo edzést akár Budapesten  a felnőttek mellett a 6 évesnél idősebb gyerekek is ki próbálhatják. így akár az egész családod élvezheti ezt a szuper sportágat!


A speciális cipő nagy előnye, hogy azok is használhatják, akik nagy túlsúllyal küzdenek és mozgásszervi bántalmakban szenvednek. A rugók ugyanis elnyelik a terhelés 80 százalékát, amely normál esetben az ízületeidet nyomná!

kangoo jumps
Ilyen egy minőségi kangoo jumps cipő

Persze a kangoo cipő megvásárlása egyszerű dolog az internet világában de azt javaslom, hogy próbáljuk fel a kangoo cipőt mielőtt megvesszük.

Mindenesetre megbízható forrásból vásároljunk.

A megfelelő kangoo edzés cipő használata Budapesten is kötelező.

Választásáról olvashatsz a következő fejezetben.

Milyen kangoo edzés cipőt vásárolj Budapesti órákhoz

Ha kangoo jumps cipőt vásárolsz, előtte kérd ki edző tanácsát.
Nemcsak a lábméreted, hanem a testsúlyod is befolyásolja azt, hogy milyen típusú cipő megfelelő neked.

Van keményebb és puhább rugózású! A cipőt mindenképpen hosszú, puha zoknira próbáld fel és azzal együtt használd, hogy a műanyag borítás ne törje fel a lábadat!

A cipő funkcionális használatához szükséges a minimum 30-as lábméret és 23 kg-os testsúly.
Ezt a testsúlyt a kangoo edzés Budapest óráin is figyelembe vesszük.


A kangoo jumps edzés előnyeiről olvashatsz a következőkben.

Milyen előnyei vannak a kangoo edzésnek Budapesten?

A játékos formában végzett testedzés javítja a fiatalok mozgáskoordinációját, és a térérzékelést. Ez nemcsak a budapesti lakosságra vonatkozik. A rendszeres sportolás jótékonyan hat a gyermek testi és lelki fejlődésére lakóhelyétől függetlenül.

A kangoo edzésnek akár Budapesten is egészségmegőrző hatása nem vitatott. Javítja a vérkeringést, erősíti a csontozatot, növeli a vér oxigénellátását, segít az egészséges testsúly fenntartásában.

Valamint:

  • A kangoo edzés aerobic vagy táncgyakorlatok jóval hatásosabbak, mintha sima cipőben mozognál. A felmérések szerint körülbelül 25 százalékkal több kalóriát égethetsz el ezzel a mozgásformával. Függetlenül a kangoo edzés helyszínétől pl: Budapest.
  • A kangoo jumps olyan izmokat is megdolgoztat, amelyeket hagyományos edzésformákkal egyáltalán nem, vagy csak nehezen lehet edzeni.
     
  • Rendszeres használatával látványos változás érhető el a popsi, csípő, comb és vádli izmainál!
  • Az ugrálás nagyon szórakoztató és teljesen kikapcsolja az embert – így gyakrabban és szívesebben mész majd gyakorolni!
  • Javítja az állóképességet és jó hatással van az egészségi állapotodra is. Erősíti a szívet és a tüdőt, serkenti a vérkeringést, javítja az anyagcserét.
kangoo edzes Budapest
Kangoo edzés Budapesten
  • A felszabadult ugrándozásnak lélekgyógyító hatása van ezért azoknak is ajánlott, akik hajlamosak szorongásra és stresszes életet élnek.