fbpx
kangoo jumps gyakorlatok
Hírek kangoo témában,  Tanács kangoo edzéshez

Kangoo Jumps edzés

A kangoo jumps egy edzés forma mellyel fogyhatsz és izmosodhatsz is.
Egy speciális cipővel végrehajtott gyakorlatsorról, edzésről van szó. Hat éves kor alatt nem ajánlott belevágni ebbe a sportba.

A kangoo egy kifejezetten vidám, energizáló sport, így javítja a fiatalok általános közérzetét.


Mit csinálhatsz egy kangoo jumps edzés alatt? A következő fejezetben bemutatom.

Mi a kangoo jumps edzés?

A mozgásfajta alapja egy speciális cipő, amely első ránézésre leginkább egy görkorcsolyához hasonlít.A kerekek helyén erős, rugós pántok feszülnek ezeken rugózva közlekedhetsz.

Futhatsz, ugrálhatsz, játékokat játszhatsz vagy  aerobicozhatsz. Mozgás közben erősödnek a lábaid és a felsőtested anélkül, hogy nagyobb terhelésnek tennéd ki az ízületeidet.

A cipőt ugyanis eredetileg futóknak fejlesztették ki azért, hogy csökkentsék a test terhelését és ezzel elkerüljék a lehetséges térd-, boka- és gerincsérüléseket.

Milyen cipő kell ehhez a sporthoz? A következő fejezet erről fog szólni.

Kangoo jumps és a speciális edző cipő

A kangoo jumps a felnőttek mellett a 6 évesnél idősebb gyerekek is kipróbálhatják. így akár az egész családoddal együtt mozoghatsz!

A speciális cipő nagy előnye, hogy azok is használhatják, akik nagy túlsúllyal küzdenek és mozgásszervi bántalmakban szenvednek. A rugók ugyanis elnyelik a terhelés 80 százalékát, amely normál esetben az ízületeidet nyomná!

kangoo jumps
Ilyen egy minőségi kangoo jumps cipő

A megfelelő cipő választásáról olvashatsz a következő fejezetben.

Mire figyelj kangoo jumps edzés cipő vásárlásánál?

Ha kangoo jumps cipőt vásárolsz, előtte kérd ki edző tanácsát.
Nemcsak a lábméreted, hanem a testsúlyod is befolyásolja azt, hogy milyen típusú cipő megfelelő neked.

Van keményebb és puhább rugózású! A cipőt mindenképpen hosszú, puha zoknira próbáld fel és azzal együtt használd, hogy a műanyag borítás ne törje fel a lábadat!

A cipő funkcionális használatához szükséges a minimum 30-as lábméret és 23 kg-os testsúly.

A kangoo jumps edzés előnyeiről olvashatsz a következőkben.

Milyen előnyei vannak a kangoo jumps edzésnek?

A játékos formában végzett testedzés javítja a fiatalok mozgáskoordinációját, és a térérzékelést. A rendszeres sportolás jótékonyan hat a gyermek testi és lelki fejlődésére.

Egészségmegőrző hatása nem vitatott, javítja a vérkeringést, erősíti a csontozatot, növeli a vér oxigénellátását, segít az egészséges testsúly fenntartásában.

Valamint:

  • A kangoo jumps  aerobic vagy táncgyakorlatok jóval hatásosabbak, mintha sima cipőben mozognál. A felmérések szerint körülbelül 25 százalékkal több kalóriát égethetsz el ezzel a mozgásformával.
  • A kangoo jumps olyan izmokat is megdolgoztat, amelyeket hagyományos edzésformákkal egyáltalán nem, vagy csak nehezen lehet edzeni.
  • Rendszeres használatával látványos változás érhető el a popsi, csípő, comb és vádli izmainál!
  • Az ugrálás nagyon szórakoztató és teljesen kikapcsolja az embert – így gyakrabban és szívesebben mész majd gyakorolni!
  • Javítja az állóképességet és jó hatással van az egészségi állapotodra is. Erősíti a szívet és a tüdőt, serkenti a vérkeringést, javítja az anyagcserét.
  • A felszabadult ugrándozásnak lélekgyógyító hatása van, ezért azoknak is ajánlott, akik hajlamosak szorongásra és stresszes életet élnek.
kangoo jumps
Gyerek kangoo jumps

Vissza a Petra Kangoo főoldalra