fbpx
tini kangoo 4
Gyerek tábor

Mi a különbség a gyerek és tini kangoo tábor között?

Többen kérdezték Tőlem mi a különbség gyerek és tini tábor között? Ezért ez a rövid összefoglaló.

A tavalyi nyár óta elérhető a gyerekeknek szóló tábor mellett tini turnus is. Az alapötlet onnan jött, hogy a 10 év felettieknél is lehet igény arra, hogy produktívan, jó kedvvel, biztonságos környezetben töltse el a szünidőt.

Napközis kangoo tábor erzsébetliget
Gyerek és tini tábor

A leginkább szívmelengető pedig számomra az, ha valaki arról számol be, hogy a nyáron már hiányzott Neki a kangoo edzés. 🙂

Míg a gyerek kangoo tábor 6 éves kortól, addig a tini kangoo táborra 10 éves kortól tudnak regisztrálni a fiatalok.

Ez megad egy alapvető különbséget a tábor dinamikájában, hangulatában. Természetesen vannak 11-12 évesek a gyerek táborban is, Ők még jobban szeretnek játszani, esetleg fizikailag nem állnak még készen a tini edzésre.

Mindkét korosztálynak délelőtti 2×60 perces kangoo edzés van.  A foglalkozások közötti  különbség azonos, mint az év közbeni rendszeres kangoo edzéseknél. Erről már két alkalommal írtam részletesen:

A délutáni sportos és kreatív programokban lesznek hasonszőrű foglalkozások, mint például hétfőn a kommunikációs játékok (melynek célja a jó alaphangulat megalapozása) és a jóga.

A tinédzsereknél itt is összetettebb, haladóbb foglalkozások várhatóak, míg a gyerekeknél játékosabb verzió.

kézműves foglalkozás a napközis táborban
kézműves foglalkozás – gyerek tábor

Írom ezt általánosságban, hiszen egy csoportos foglalkozást mindig befolyásol a jelenlévők felkészültsége és hangulata, amit rengeteg tényező befolyásol, s a gyermekek kora ezek közül csak egy tényező.

A délutáni programok szervezésénél szem előtt tartom azt, hogy az adott korosztályt mi érdekelheti.

Ennek megfelelően a gyerek turnusokban kézműves foglalkozás és a játszótér kap helyett, míg a tinikkel hajfonásra és sminkelésre is sor kerül.

A tiniknél a hét egyik délutánján videó és fotófelvételeket készítünk kangoo cipőben.

Ennek ötlete az ősszel forgatott “Mint egy filmben” klip nagy sikere kapcsán jött.

A turnusválasztáshoz ökölszabályként a korosztály figyelembevételét, a jelenleg látogatott foglalkozás típusát tudom javasolni.

Annak átgondolását, hogy mennyire szeret játszani a fiatal, vagy foglalkoztatják kamaszosabb foglalkozások, mint a hajfonás. Kérdés esetén bármely tini és gyermek kangoo táborral kapcsolatosan állok rendelkezésre:

Regisztrálj itt és most! 

Petra Kangoo logó 2020
Petra Kangoo logó 2020