fbpx

Mi a különbség a gyerek és tini kangoo tábor között?

Mi a különbség a gyerek és tini kangoo tábor között?

Három hónap múlva kezdődik az iskolai nyári szünet, melynek betáblázását már több család megkezdte. Többen kérdezték Tőlem mi a különbség a gyerek és a tini turnus között, ezért ez a rövid összefoglaló.

A tavalyi nyár óta elérhető a gyerekeknek szóló tábor mellett tini turnus is. Az alapötlet onnan jött, hogy a 10 év felettieknél is lehet igény arra, hogy produktívan, jó kedvvel, biztonságos környezetben töltse el a szünidőt. A leginkább szívmelengető pedig számomra az, ha valaki arról számol be, hogy a nyáron már hiányzott Neki a kangoo edzés. 🙂Napközis kangoo tábor erzsébetliget

Míg a gyerek turnusra 6 éves kortól, addig a tinire 10 éves kortól tudnak regisztrálni a fiatalok. Ez megad egy alapvető különbséget a tábor dinamikájában, hangulatában. Természetesen vannak 11-12 évesek a gyerek táborban is, Ők még jobban szeretnek játszani, esetleg fizikailag nem állnak még készen a tini edzésre.

A délelőtti 2×60 perces kangoo edzésekben a különbség azonos, mint az év közbeni rendszeres foglalkozásoknál. Erről már két alkalommal írtam részletesen:

A gyerek turnusban péntek délután bemutatót tartunk a szülőknek, míg a tiniknél a hét egyik délutánján videó és fotófelvételeket készítünk kangoo cipőben. Ennek ötlete az ősszel forgatott “Mint egy filmben” klip nagy sikere kapcsán jött.

A délutáni sportos és kreatív programokban lesznek hasonszőrű foglalkozások, mint például hétfőn a kommunikációs játékok (melynek célja a jó alaphangulat megalapozása) és az állatmozgások. A tinédzsereknél itt is összetettebb, haladóbb foglalkozások várhatóak, míg a gyerekeknél játékosabb verzió. Írom ezt általánosságban, hiszen egy csoportos foglalkozást mindig befolyásol a jelenlévők felkészültsége és hangulata, amit rengeteg tényező befolyásol, s a gyermekek kora ezek közül csak egy tényező.kézműves foglalkozás a napközis táborban

A délutáni programok szervezésénél szem előtt tartom azt, hogy az adott korosztályt mi érdekelheti. Ami már biztosan lesz: az Erzsébetligeti gyerek táborban  kézműves foglalkozás, Montessori Iskola tini táborában hajfonás. A teljes délutáni menetrend még szervezés alatt, ezt a jelentkezők létszáma, a foglalkozásvezetők nyári programja is befolyásolja.

A turnusválasztáshoz ökölszabályként a korosztály figyelembevételét, a jelenleg látogatott foglalkozás típusát tudom javasolni. Annak átgondolását, hogy mennyire szeret játszani a fiatal, vagy foglalkoztatják kamaszosabb foglalkozások, mint a hajfonás. Kérdés esetén bármely turnussal kapcsolatosan állok rendelkezésre:

Regisztrálj itt és most!