fbpx
erzsébetliget tini kangoo
Gyerek és tini kangoo edzésekről,  Hírek kangoo témában

Mi az a Tini kangoo és kiknek ajánlott?

Tini kangoo edzéseket először a Wekerlei Kultúrházban, 2019-től pedig az Erzsébetligeti Színházban is szervezek. Az óra felépítése átment a gyerek és a felnőtt edzések között, 10 éves kortól ajánlom. De mit is jelent ez pontosan?

Egy átlagos tini edzés felépítése:Erzsébetligeti kangoo plakát
– bemelegítés 5 perc
– zenés koreográfia tanulás 25 perc
– játék 15 perc
– erősítés 10 perc
– nyújtás 5 perc

A zenés koreográfia tanulás alapvetően a felnőtteknél használt betanítási módszer. Ez azt jelenti, hogy az edzés első felében folyamatosan ugrálunk, ami fizikailag megterhelőbb, mint a gyerekedzés. A résztvevők felkészültségének megfelelő bonyolultságú elemekkel készülök, amiket szükség esetén zene nélkül, számolásra is megismétlünk. A tanult elemek elmélyítéséért olykor Ők alkotják a koreográfiát, pl. lépéslánc közben.

Egy korty ivás után 15 perc játék következik. Mivel magasabb az átlagéletkor, több a haladó gyermek, a játékok is megterhelőbbek. Ilyen például a macskajáték, vagy a koreográfia párbaj. Ebben a szakaszban is lehetőségünk van az újonnan tanultak elmélyítésére vagy az ütemérzék fejlesztésére. Mivel a csoport minden tagja érettebb, teret kapnak a komplexebb, bonyolultabb gyakorlatok, amik gyerek kangoon kudarcba fulladnának.

Az edzés utolsó negyedét erősítés és nyújtás jellemzi. Gyakoriak a páros gyakorlatok, sokszor köredzés jelleggel több állomáson hajtanak végre feladatokat a fiatalok. Az erősítés célja az általános fittség fejlesztése, az egészséges mozgásminták kialakítása. Kiemelt figyelmet szentelek a tartásjavításra, a törzs izmainak erősítésére.

Összefoglalóan a tini kangoo edzés intenzívebb, kevesebb játékos elemet tartalmaz, a játékok bonyolultabbak. Az edzés vége erősítéssel zárul. Azon 10 év felettieknek, akik már jártak hozzám, a felkészültségüktől (mennyire tudja könnyen követni a gyerek edzést) és érettségüktől (leköti-e még a játék, a színcápa, a kidobós) függően javaslom a tini vagy a gyerek csoport választását. Kezdő sportolóknak akkor ajánlom a tini edzést, ha a fiatal valamilyen előképzettséggel rendelkezik, pl. szertornázott vagy korából, szellemi érettségéből adódóan már egyértelműen tinédzserről van szó.

Regisztrálnál valamelyik Tini csoportba? Itt megteheted!