fbpx

Négy ok a táborozásra

Négy ok a táborozásra

By : -

Négy ok a táborozásra

Minden gyermek hatalmas örömmel várja a tíz hetes nyári szünetet, amikor nincsen iskola, nyaralni megy a családdal, több időt tölthet a nagyszülőkkel és kedvenc barátaival. Mindemellett jut idő arra, hogy fakultatív programjainak köszönhetően fejlessze képességeit, új dolgokat próbáljon ki.

Mik a táborozás előnyei?

1. Kapcsolatépítés

Anita, Zoé, Hanna

A gyerekek ősztől tavaszig kevesebb új embert ismernek meg, mint a nyár során. Minden táborban születnek új barátságok, ismeretségek. Így bővül a fiatalok látóköre, új dolgokat tanulnak egymástól, gyakorolják az alkalmazkodást.
Azok a fiatalok, akiknek nem okoz gondot beilleszkedni és kapcsolatot építeni, továbbtanulásuk és munkavállalásuk során is könnyebben veszik majd az élet ilyen típusú akadályait.

2. Képességfejlesztés

Az egyes táborok kiváló lehetőséget biztosítanak a gyermekek tudásának, ismereteinek, képességeinek szélesítésére.
Sok esetben a sporttáborokban elégetett kalóriák már önmagukért beszélnek, miközben fejlődik a résztvevő egyensúly érzéke, testtudata, mozgáskoordinációja.
Tematikus táborok kiválasztásakor a szülő kedvezhet a gyermek érdeklődésének vagy célzottan fejlesztheti azokat a területeket, amire a tanév során nem sikerült elég hangsúlyt fektetni. Jómagam hiszek a sorsban, lehet hogy valaki csupán “csapódik” egy turnushoz (mert pl. barátja is azt választotta) de egy olyan új területet ismer meg, ami pozitív változást hoz az életébe.
A fiatalkorban megszerzett tudás és szokások életmód alakító hatással bírnak. Meglehet, egy sporttábor jóga foglalkozása nem vesz rá egy kisfiút arra, hogy a közeljövőben újra gyakoroljon, de ha csak egy mozgásmintát megtanul, mint pl. a támaszgyakorlatok helyes kivitelezése, felnőttként is tudni fogja hogyan hajtsa végre.

Kinga

3. Rendszeresség

Az egyes táborok meghatározott ideig tartanak, adott napirenddel. Ez kitartásra és következetességre tanítja a fiatalokat.
A kangoo táborok végén a szülőknek bemutatót tartunk, így szemmel látható a fejlődés, ami új résztvevők esetében kifejezetten látványos is.
A nyár végi táborok kvázi felkészítenek a szeptemberi iskola kezdésre, hiszen adott időben csatlakozni kell a csoporthoz, így előszobája a szeptemberi napirendnek.

4. Biztonság

A szülő tudja hogy hol van, mit csinál, rendesen eszik gyermeke.
Szükség van a szabadidőre, a technikai fejlődés vívmányait sem szabad megvonni az ifjúságtól, de 10 hét semmit tevés, videó játékozás már nem segíti a gyerekek testi – szellemi fejlődését.

A tematikus táborok tehát fejlesztik a gyerekek képességeit, segítik a szociális kapcsolatok kialakításának gyakorlásában, miközben nyugalmat biztosítanak a szülőknek. Kitartásra és rendszerességre ösztönöznek.
Minden család más és más, egyedi szokásokkal és lehetőségekkel, időbeosztással.
Ha szeretné, hogy gyermeke sportolással töltse a nyár egy-két hetét, esetleg Ő ugrálna szívesen kangoo cipőben várom szeretettel a 2020. év nyári turnusain: