fbpx
Tanács kangoo edzéshez

Sportolás a COVID után

A Kangoo Jumps egy kifejezetten intenzív kardióedzés, mely intenzíven megemeli a pulzusszámot, fejleszti a vitálkapacitást. Bár nem versenysportról van szó, egészségünk védelme érdekében kiemelten fontos, hogy egy Covid fertőzés után körültekintően járjunk el. A cikk írásakor sem én és tudtommal egy “kis kenguru” sem fertőzött, remélem ez így is marad. Azonban úgy gondolom, hogy fontos tájékozódnunk, hogy az újrakezdés is biztonságos legyen.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet  oldalán megfelelő kiinduló információkat találunk ehhez. Azonban esetenként, szervezetenként lehetnek eltérések. Ezért minden esetben fontos, hogy kikérjük a kezelő orvos, háziorvos véleményét! Ha nem ismeri a kangoot, nem tudja mi ez a speciális ugráló cipő, hasonlítsuk a futáshoz.

Az OSEI tájékoztatója megkülönbözteti a 12 év alatti és 12 év feletti sportolók protokollját, annak megfelelően milyen tünetekkel folyt le Nála a betegség: 

COVID pozitív gyermek sportba visszatérése
Forrás: http://www.osei.hu/images/stories/osei/munkatarsaknak/10.28.-GYERMEK-folyamatbra.pdf

Két hét pihenés tehát a minimum s nyugalmi EKG, troponin szint ellenőrzése vagy kardiológiai kivizsgálás lehet szükség indokolt estben. A kapott információkról, speciális elbánást igénylő helyzetekről kérem újratalálkozáskor tájékoztassanak.

További információ a témában: OSEI állásfoglalás

Vissza a Petra Kangoo főoldalra.